TINY HOUSE. DE TOEKOMST IN HET KLEIN


De wereld is in verandering. Met je smartphone in je hand heb je met een druk op de knop duizenden terabytes aan informatie ter beschikking, niets is voor jou onbekend terrein. Met steeds sneller en slimmer wordend vervoer verplaats jij je moeiteloos van A naar B. De wereld ligt voor je open.

Totdat je een eigen woning zoekt. Te weinig en onbetaalbare koop- en huurwoningen, ellenlange wachtlijsten. Kortom, de woningmarkt moet veranderen.

Er lijkt een slimme oplossing te zijn die zich in de toekomst zal moeten bewijzen. Waar we het over hebben?


TINY HOUSE

Een piepklein huis boordevol mogelijkheden. Een huis ontworpen met het idee dat minder meer geeft. Door efficiënt om te gaan met je ruimte ben je van alle gemakken voorzien in een huis met slechts 40m2, even groot als je gemiddelde caravan met voortent. Maar dan wel voorzien van keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer en alle verdere gemakken. En dat allemaal duurzaam en betaalbaar.

Om zo’n kleine ruimte optimaal te benutten moet er met alles rekening worden gehouden. De architectuur versmelt met de bouw, technologie met duurzaamheid en ga zo maar door. De makers van de toekomst zullen brede kennis moeten hebben.

En precies daarom gaan wij in het eerste leerjaar meteen aan de slag met tiny houses. We stellen de pasgeleerde kennis van onze studenten meteen aan de kaak met een project over tiny houses. Wil je ook weten hoe je met kennis van de bouw, installatie en interieur impact kan hebben op de innovaties van morgen?


Kom dan eens langs op een van onze open avonden!

Open avonden mbo: 14 maart  en 8 mei 2019 | 17:00 – 20:00 uur.

ROC de Leijgraaf – Veghel ROC de Leijgraaf – Oss